V Seminari interdisciplinar: Educació Intercultural i Arts Africanes

Descarregar Pdf

El dia 24 d'abril es va realitzar un seminari teòric-pràctic, Interuniversitari (entre la Universitat de Lleida i la Universitat de Saragossa) i Interdisciplinar (entre el Departament de Pedagogia i el de Didàctiques específiques). L'objectiu era donar a conèixer les manifestacions artístiques d’Àfrica, per entendre la nostra societat multicultural i per valorar les pròpies arts.

L’art africà presenta una excel·lent complexitat per a totes i tots, pel gran desconeixement que tenim sobre Àfrica i la seva cultura. No pot ser considerat sols un art, en sentit occidental, sinó que les manifestacions artístiques negroafricanes són davant de tot un vincle amb la realitat que consisteix en un complex joc de forces religioses, socials i polítiques en harmonia amb la naturalesa i amb els avantpassats.

El programa comptava amb diverses ponències, exposicions, cinema, taula rodona i lliurament d’un premi, comptant també amb la implicació de l’alumnat, amb curtmetratges, per portar-lo a terme. Era gratuït i ha comptat amb més de 120 assistents (entre docents, especialistes i alumnat).

[anar a la galeria d'imatges]