Escolars i futurs mestres 'envaeixen' de música el Parc de l'Aigua

Prop de 150 infants participen als tallers organitzats per alumnat de la UdL

Download Pdf
DSCN7389
L'activitat ha tingut lloc durant tot el matí al Parc de l'Aigua. FOTO: Gestions creatives UdL

Prop de 150 infants d'entre 3 i 5 anys de l'escola Parc de l'Aigua de Lleida han estat els protagonistes aquest matí de la jornada La màgia de la música, una proposta educativa del Grau d'Educació Infantil Gestions Creatives de la Universitat de Lleida per treballar audicions musicals amb escolars.

Uns 60 alumnes de primer d'aquest grau, que planteja una docència basada en projectes entesos com a espais d’aprenentatge vinculats a la comunitat i que promoguin l'autogestió, la creativitat i el sentit crític, han dut a terme activitats al voltant de la màgia, la música i la dansa adaptades artísticament i didàcticament a les capacitats dels escolars.

Així, a més d'un taller preparatori i un de cant, els infants han gaudit dels de Dansa xinesa, Dansa russa, El vals del gat i La ventafocs, tot treballant peces de Txaikowski, Leroy Anderson, Oliver Wallace o cançons populars com ara L'elefant en bicicleta. Un cop acabats, tots plegats han participat en l'audició final al parc del costat de l'escola.

"Els infants han après i han gaudit de la música mentre els futurs mestres posaven en joc les seues capacitats i competències formatives desenvolupades al llarg de tot el quadrimestre en les assignatures de Música, expressió plàstica i corporal i Escola de l’Educació Infantil, on ha emergit la reflexió, el pensament crític i l’acció educativa", explica un dels docents del grau, Agustí Liñan.  

Aquest és el tercer any que es du a terme aquesta activitat que connecta la teoria amb l'acció educativa a través de la música. El curs passat més de 150 alumnes d'Infantil de l'escola Frederic Godàs de Lleida, van participar en els tallers d'Un dia al circ que es van dur a terme a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, mentre que l'anterior, els protagonistes van ser els alumnes d'infantil de l'escola Joan Maragall.

 

Àrea de Comunicació - Oficina de Premsa UdL