XXII Simposi de Renda Bàsica Universal

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera
Inici:
Finalització:

Enguany la Universitat de Lleida tenim el plaer d’acollir i coordinar el XXII Simposi de Renda Bàsica Universal de la Xarxa Renda Bàsica de l'estat espanyol que tindrà lloc el divendres 24 i el dissabte 25 de novembre de 2023 a l’auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera.

El debat al voltant de la concessió d'una renda bàsica de ciutadania fa més de vint anys que és un tema de debat acadèmic i social en la reflexió sobre les polítiques de garantia de rendes i de benestar. A Catalunya, l’any 2022, es va posar en marxa una prova pilot de RB sota l’empara del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Diversos països del món han fet alguns experiments de renda bàsica, seguint les recomanacions d'institucions europees i internacionals.

El simposi assumeix el compromís de fomentar el debat públic sobre el tema, en termes de justícia social però també en relació amb els debats sobre els nous marcs socials per a la llibertat real de les persones i les seves relacions amb el treball i el temps.

L’activitat reuneix a Lleida investigadors i investigadores de la RB en l'àmbit internacional, professionals del sector social i econòmic i entitats socials. És un simposi obert a tota la ciutadania i a la que us convidem a participar-hi.

Podeu consultar el programa a: https://www.redrentabasica.org/rb/wp-content/uploads/2023/11/AF_SimposiRB_programa_CAT.pdf

I fer la inscripció a: https://publicalt.xeria.es/xxii_simposi_renda_basica/ca/register/Registerpage/RegistrationForm

25_11_23_rendabasica

Agenda