Dia Internacional de l'Educació Social

Descarregar Pdf

El 2 d'octubre es va celebrar a la FEPTS el dia Internacional de l'Educació Social, coincidint amb el recorregut dels 25 anys de l'Educació Social a les nostres comarques. Sessió que va comptar amb més de 230 persones inscrites procedents del Grau, professorat i professionals del mateix.

La degana, Maria-Pau Cornadó, va presentar l'acta conjuntament amb la representant del Col·legi d'Educadors i Educadores Socials, Ariadna Gomà. Plataforma que serveix per visibilitzar, impulsar maneres de fer, metodologies; aportar credibilitat i respecte a la professió...

Seguidament la professora Núria Llevot va fer una ponència dividida en quatre apartats: primer, repassant des dels inicis de la professió fins arribar al moment actual; recordant un estudi, subvencionat per l'IEI (Garreta i Llevot, 1994) sobre les tres primers promocions de la Diplomatura d'Educació Social a les comarques de Lleida; a continuació, el que va suposar el pas de la Diplomatura al Grau i, per últim, els desafiaments i reptes de la professió que es presenten en el futur.

També es van mostrar les activitats de l'associació d'exalumnes del Grau (Reacció Cultural) i l'obra de teatre Educador Social en Alaska fent Educació Social a través del teatre. Factoría de los Sánchez.

Per últim, la cloenda de la Jornada la va fer el coordinador del Grau, Jordi Domingo.